Träna på semestern? Gärna!

Träningstrender var ett ämne vi skrev om i början av detta år, då med fokus på att lycka hålla igång nyårslöftet från januari till februari och sedan hela vägen fram till sommaren. Nu är sommaren här, hur har det gått?

Att träna är någonting som är livsviktigt för alla människor, eftersom det är någonting som håller träningoss friska samt glada. Med träning utsöndras endorfiner vilket ger oss en belöning som skapar glädje, vissa brukar kalla det kroppens knark och det är även därför så många kan känna ett visst beroende att få träna. Hur har du gått för dig med träningen under första delen av året? Oavsett vilket, om du tränar regelbundet eller bara tränat lite – kan det vara extra svårt att hålla igång under semestern eftersom det finns så mycket annat som lockar. Men det går också att kombinera semester med träning, det är även någonting som blir allt mer vanligt och fler vill numera svettas på semestern snarare än att bara ligga på latsidan.

Stockholmare tränar mer än gärna på semestern

Enligt en undersökning, gjord av TNS Sifo med över 1000 deltagare mellan 18-79 år (samtliga stockholmare) får vi veta att intresset att träna har förändrats ordentligt. Någonting som enligt Friskis & Svettis träningschef Helene Nilsson har anat men nu är glad att kunna se scart på vitt. Hela 30 procent av Stockholmarna tänker mer på att träna under semestern än tidigare och enbart 3 procent säger sig inte träna alls under sommaren. Främst kommer Stockholmarna att välja löpning när de tränar (41 procent) men många är även intresserade av att cykla och att styrketränar. Helene förklarar:

– Det visar att medvetandegraden om träningens betydelse är högre i dag. Det är jätteroligt att de unga hittat andra sätt att träna, i lagidrott har man ju snarare haft en utslagning i tonåren, säger hon.