Kompressionsstrumpor för träningen

Kompressionsstrumpor är bra både för den som har ett stillasittande arbete och för den som vill få ut mer av sin träning. Det är en väldokumenterad metod som används av professionella tränare och atleter varje dag. Här får du tips om hur du använder dem på rätt sätt och även var du kan hitta dem.

ur Funqwears sortiment

En sak som alla skulle behöva är ett kompressionsstrumpor. Helst ett par som håller länge och som strävar efter en minimal miljöpåverkan! På https://www.funqwear.se/ erbjuder de stödstrumpor med ekologiska material. Deras stödstrumpor ger ett graderat tryck kring ankeln som stimulerar blodtrycket. De har både no show-strumpor, stödstrumpor specifikt avsedda för utomhusbruk och sportkompressioner.

Så fungerar stödstrumpan

Ditt hjärta är en muskel som ständigt pumpar ut litertals med blod. Detta är ett hårt jobb och kan vara mycket ansträngande för hjärtat. Resultatet av för dålig blodcirkulation kan vara svullna ben och en trött, orolig känsla som många upplever i benen när de ska sova. Stödstrumpan stöttar upp i hjärtats arbete och ökar därmed blodcirkulationen. Det kan användas till det mesta:

  • När du tränar! De ger en härlig, lätt känsla i benen som gör att det känns lättare att springa, hoppa och ta längre steg.
  • Om du har ett stillastående eller stillasittande arbete
  • Om du vill undvika åderbråck
  • När du är gravid

Stödstrumpor kan maximera din träning genom att assistera blodet i arbetet med att ge blodet en extra skjuts uppåt från benen. Även om den lätta känslan du får ut av dina kompressionsstrumpor gör att det känns som att du kan prestera bättre finns det även knep för hur du verkligen ska prestera bättre – inte bara få det att kännas skönare att springa med dem! I barometern.se kan du läsa mer om det och i svenskdam.se listar de också fördelarna med kompressionstrumpor.

Stödstrumpor rekommenderas egentligen till alla som vill lägga ett tryck mot kroppen och rekommenderas som hjälpmedel och du kan läsa mer om hur de funkar som medicinskt kompressionsmaterial på vardgivarguiden.se. Beställ hem ett par och känn den härliga känslan av att något håller ihop musklerna i benen. Känslan är obeskrivlig.