Investera i ett träningsrum

Det finns flera faktorer som avgör hur attraktiv en bostadsrättsförening är att vara medlem i. Ett gym för de boende kan vara en god investering för att göra föreningen mer attraktiv och på så sätt även öka värdet på bostäderna.

Vad avgör egentligen huruvida du vill bo i en bostadsrättsförening eller inte? Först och främst måste naturligtvis bostaden i sig vara tilltalande. Utöver det egna boendet är även de gemensamma utrymmen som de boende har tillgång till av stor vikt. Tvättstuga, förråd, garage, uteplatser och gym är exempel på faciliteter som kan finnas i en bostadsrättsförening.

”De boende i föreningen får på så sätt lite mer ”valuta för pengarna” då gymkort annars är något som är relativt kostsamt.”

Många fördelar med ett gym

Med ett komplett gym blir bostadsrättsföreningen genast mer konkurrenskraftig. Ett gym behöver inte nödvändigtvis ta så mycket plats. Om det tilltänkta gym-utrymmet utnyttjas väl går det utan problem att få in ett fullgott gym även i en mindre källarlokal. Är utrymmet litet går det naturligtvis att välja lite färre redskap. Crosstrainern, löpbandet och spinningcykeln är populära maskiner för kondition. Tillsammans med en ordentlig uppsättning hantlar och skivstänger blir gymmet en plats där mycket tid kan spenderas. De boende i föreningen får på så sätt lite mer ”valuta för pengarna” då gymkort annars är något som är relativt kostsamt. Gymmet fungerar också som en mötesplats där grannar som annars inte har så mycket kontakt får chansen att lära känna varandra och umgås. Ju fler och ju bättre fungerande bekvämligheter som en bostadsrättsförening har att erbjuda, desto mer lockande blir det att flytta in. En ökad efterfrågan leder i sin tur till att värdet på bostäderna ökar, vilket också är en mycket positiv aspekt för en bostadsrättsförening.