Gym till BRF:en allt mer populärt

Många har turen att ha ett nattöppet gym strax nedanför lägenheten. Få vet dock om att det är något som de allra flesta som bor i en bostadsrättsförening kan fixa själva. Det enda du behöver göra är att ta upp frågan på ett styrelsemöte. Många säljer in argumentet att det ökar värdet på lägenheterna, och därför är det många av grannarna som kommer spetsa öronen.

Är du själv sugen på att skaffa dig ett hemgym i din bostadsrättsförening? Då kan du glädja dig åt att det inte är så svårt som man kan tro. Det första du måste göra är att klubba igenom beslutet från styrelsen och få grönt kort. Sedan är det bara att köpa sin utrustning på casallpro.se. Ni kan tillsammans titta på vilka maskiner ni vill ha, till exempel en axelpress och ett löpband till att börja med, och ni kan också beställa inredning som golv och väggar från dem. De erbjuder service på maskinerna så ni behöver då inte oroa er för att maskinerna blir dåliga och att ingen orkar laga dem sen.

Det du kan använda som argument är att det ökar värdet på BRF:en, nu förtiden är det många som vill ha det lilla extra när de köper bostad. Idag installeras både gym, solpaneler och laddningsstationer till elbilar på BRF:er runt om i landet för att de känner sig allt mer konkurrensutsatta.

Gym ett bra sätt att skapa engagemang

Ett av bostadsrättsföreningarnas största utmaning är egentligen inte bostadsmarknaden. Det är istället, enligt dem själva, att få sina medlemmar att bli engagerade i sin förening. Få har koll på ekonomin och känner kanske inte till att BRF:en sitter inne på höga skulder. Dessutom är det få som vet att de som medlemmar hara en del att säga till om när det gäller inköp och investeringar. Att inrätta ett gym, eller lägga det på dagordningen, är ett bra sätt att komma igång med engagemanget. För är det inte märkligt att vi är skuldsatta över öronen men sedan inte lägger ner tid och energi på att vårda föreningen?

Det är klart att hemkänslan avgör ditt köp av bostadsrätt. Därför är det viktigt att inte bara tänka på siffror och räkna kallt. En BRF är ett kollektivt ägt hus, man äger det tillsammans och därför finns det stora möjligheter att faktiskt också förvalta föreningen på ett trevligt sätt.

Gymmet som mötesplats 

Många upplever dessutom att de inte känner sina grannar så bra. Ett sätt att lära känna varandra på är just genom gymmet. För har du tänkt på att de gemensamma utrymmen i en BRF aldrig används tillsammans? Oft är det lokaler som man bokar upp för att ha privata tillställningar. Ett gym kan flera av er använda – beroende på storlek och kapacitet förstås. Men kanske kan det här bli startskottet för att bli extra aktiv och se till att lägga fina investeringar på att det ska se snyggt och fräscht ut också?