Appar för träning

Det finns många människor som klarar sin träning alldeles utmärkt utan en endaste app. Gunder Hägg använde inga appar, och det gjorde inte Mora-Nisse heller. För andra kan en app vara ett verktyg som gör träningen betydligt roligare än den annars skulle vara, och för vissa kan det faktiskt vara appen som gör att de kommer ut och tränar över huvud taget. Man bör alltså inte se ner på de som använder appar i sin träning.

Appmakarna har naturligtvis insett detta, och det finns därför ett gigantiskt utbud av appar som kan underlätta träningen på olika sätt. En del av dessa är anpassade för en sport eller träningsform, medan andra är mer generella och kan användas till många olika motionsformer.

Gympact

Det här är en app som verkligen kan motivera folk att träna. För att den ska fungera måste dock användaren vara lite snål. Med Gympact bestämmer man hur många gånger per vecka man ska träna, och om man sedan inte går och tränar drar appen pengar från ens konto. Dessa pengar går sedan dels till utvecklarna, och dels till de användare av appen som faktiskt kommer iväg till gymmet. Det går alltså att tjäna lite pengar på att använda denna app. Själva appen är gratis, men kopplas upp mot användarens betalkort.

Fitness Buddy

Fitness Buddy är en styrketräningsapp som inte vänder sig till nybörjare. Istället bör man ha koll på hur man tränar på bästa sätt, hur musklerna fungerar och inte minst vad man har för mål med träningen. Det är först då man har något att hämta från denna app, och det är å andra sidan inte lite.

Sammanlagt innehåller denna app 1700 styrkeövningar, indelade i olika kategorier. Dessutom går det att föra logg över sin träning, och inkludera set, repetitioner och annat, samt presentera dem i form av kurvor. Appen kostar 99 cent på App Store.